Безизразни, тъмни очи
поглеждат широкия свят,
тълпата е тук, но мълчи
загледана в своя парад.
Неверници, мъртви души,
бродят по дългата шир,
затварят устата на грешни слепци
в името на земния мир.
Гибел, страдание, празна надежда
в болка се превръща светът
мълчанието туй след себе си повежда,
в изгнание душите ще умрат.
© Гери All rights reserved.