Завиждам на онази - предпочетената,
за всяка целувка и сбъдната мечта,
защото съм за тебе книгата - прочетената -
и отдавна не съм любимата жена.
А ти за мен си моята любов,
която дълго и старателно градих.
Но явно още ти не си готов
да вземеш туй, което съхраних.
Аз повече от другата жена
знам твоите стремежи и желания
и, като бистра изворна вода,
ще отмия твоите терзания.
Недей в почуда да повдигаш вежди!
За тебе зная всичко, не почти!
Нищо, че изгубените ми надежди
са спънати в несбъднати мечти.
© Латинка Къртева All rights reserved.