Apr 19, 2006, 7:31 PM

300 пъти 

  Poetry
755 0 6

Лодка към ада,

Лодка към ада,

Към ада, в който

Никой не страда...

Посивели лица

От тролеен неон

В безкръвна мъгла

В нощ такава една

вчера нош,

а днес – свят.

Нощ на мъртви истории,

На забравен часовник

В шкафа на мойте ребра

В безкръвна мъгла

В нощ такава една

Вчера нош,

А днес – самота.

 

В град,

Забравен от бога,

Град

С прокълнтите хора,

Град

На безхлебните зрелища,

Гръд

За прокълнати сираци

Те чакат и искат

Всичко,

Чакат и искат

Нещо,

Чакат и искат

Нищо.

 

“Надеждата умира последна”,

Но нека умра!

Смърт или лудост!

Гняв или грях!

Не съдба аз градя,

А килия от злато

Изживявам не

Своите

А

Чужди

Мечти,

Но мечта ли е това

Тогава когато

Разпилявам се себе си

Другиго да събера?!

Това е моята отплата

За срама,

За надеждите

И за тебе –

ТАМ, в небесния покой!

Заплювам се

Себе си,

Моя милост,

В лицето!

Нека гния,

Да тлея,

Че тленна е моята

Кръв (кипяща)

Тези кости прогнили

Знам

Ще узреят

В греховната почва

На жълтия град.

Ще обвият лъжите

И студа,

И насмешката

В пешаходните

Пусти очи.

И тролея

Той е моята лодка към ада,

                     Лодка към ада.

Към ада, в който

Никой не страда.

Безсловесна говоря –

Нека вечно мълча

Прах и пепел, и горест

Две мечти в чаена лъжичка,

Два прогнили дроба

В кипяща гръд

И какво от това,

И какво от това?!

Нека вечна е, вечна

Нощта...

© Вера All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрави! Хубаво е!
  • Не очаквах чак толкова хубави отзиви... Направо се изчервих
    Всъщност исках и някой "малоумен глупанар" да даде мнение, ама не от злобните, а от градивно-критичните
  • Много е силно!
  • Чудя се , кой ли "малоумен глупанар" е поставил "слаб" . Невероятно е !
  • Невероятно!Отдавна ти казах да издадеш книгакакво се моташ още?направо съм слисана.След Далчев си само ти!Друг няма да има!Който чете творбите ти,може само да се учи!
  • Много ми хареса
Random works
: ??:??