Sep 12, 2010, 12:02 PM

* * * 

  Poetry
461 0 1

От много дни той бе във кома.

Но ето че в един случаен ден

към него нещо ме поведе.

Защо потеглих вдъхновен?!

Приседнах тихо и се вгледах -

и, чудо, той отвори своите очи.

А бе в  тежка кома от

много, много дълги дни.

- Сънувах или не, не знам - прошепна с

отпаднал глас - стоях пред букви,

ТЕ ГОРЯХА, и надпис се яви пред мен:

“Щом четеш тези огнени знаци,

значи вече на прага стоиш!

Пред неща, за теб непознати,

разтреперан сега се потиш.

- Няма Бог! - до вчера крещеше.

Само вино, секс и пари!

И душите край тебе душеше,

буйна клада си сам разгори!"

© Явление All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??