Творец
Истинският творец вижда с душата си,
а очите си с радост дарява на другите,
за да виждат през тях неговите
многобройни чудни светове!
*
Старост
Есенният вятър
в побелелите ми коси
е разпилял отминалите дни,
но нищо нали все още
имам настоящите!
*
Муза
Творческата мисъл е пъстра пойна птичка –
каца където и когато си поиска.
*
Родолюбие
Любимите храни на българина:
Хладка водица по време на избори,
Сладникави клюки всекидневно,
И хляба в родния дом.
© Нели Бъзева All rights reserved.