Jul 29, 2011, 9:47 AM

47 тона злато 

  Poetry » Civilian
966 0 2

47 тона злато

Осела, на сватба, с булка не спи...
Осела го чака самара!
Вековете разлиствам и много боли,
когато обръщам хастара...

Имало Огън... имало Пламък...
Тежки копита газят житата...
Някой ушил и Самарското знаме...
На сабя казашка блести свободата...

Всичко е бляскаво... Всичко е скрито...
Дали сме тежка отплата...
Войводите, в гроба, си трият сълзите...
47 тона от Бакаджикското злато...


Какво ме вдъхнови?!


Манастирът "Свети Спас" е съграден под Голям Бакаджик по лична заповед на генерал Скобелев върху стара римска галерия на златна мина... Там никога не е имало боеве от Руско-турската освободителна война... Що ли пък тъй?!?

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??