May 20, 2022, 12:54 PM

* * * 

  Poetry » Love
253 1 3

 

Във този свят на глупост и измама,

как бих желала малко да остана

аз насаме със някой

тих, смирен и  кротък

и на любов от него да се уча.

Да разцъфти във мен душата гола,

да пуска листи, да се зеленее,

да се изпълни със небе във нея

и слънцето във нея да  изгрее.

Как бих копняла тих, смирен и кротък

светът да се преобрази във мене,

светът във мене да запее като птица

и бих седяла до нозете му смирена

дорде изгрее ранната зорница.

© Boyana All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??