Jul 15, 2014, 8:31 PM

* * * 

  Poetry » Love
410 0 0
На времето стрелките спират,
бавно мислите в мен умират,
сред мъгла от сива тишина
се скитам с моята душа...

Без цел вървя и без посока
по улиците тъмни на града
и взирам се в очите хорски
да зърна малко топлина...
...
А виждам студ и празнота
хора вяли без сърца,
продават ми на части красота
от любовта изстинала следа.

Не искам да живея в този свят,
пропит от подлост и разврат,
да пия вино с мойта самота
да и платя да ме обича за нощта...

Да можех, Боже, пак да се родя
в по-различно светли времена
в дуел да се сражавам със съдба
за награда вечна да получа любовта...

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??