Mar 5, 2021, 7:36 AM

* * * 

  Poetry » Other
428 7 6

"От кой се криеш?"

 

* * * 
От себе си се крия. От Тъгата.
От липсата на обич. И защото
нагарча ми вкусът на Самотата
и празната половина на леглото. 

 

И крия се от маската си цветна.
От всяко монотонно "добър ден".
От сляпата надежда, дето крета
като покорно куче подир мен. 

 

И крия се от крехката илюзия,
че ще заспи под моите коси
една мечта на пръста ми нахлузена...
И нежно ще ме топли до зори.

 

А щом си тръгне, дълго аз ще шия
(под някое притихнало дърво)
сърцето си... 
И после ще го скрия. 
Докато стане годно за Любов. 

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??