Mar 22, 2016, 9:07 PM  

Нощни стихове 2 

  Poetry » Other
414 0 3

Душата е жадна за думите прости

втъкани със радост в поредния стих.

А земните чувства са моите гости

и нищичко важно от тях аз не скрих.

 

Звучаха във мене тез стихове нощни

и правеха топло на моята кръв.

Избраните рими и точни, и мощни

повдигат те във мене понятната стръв.

 

И аз не заспивам във късните нощи,

да чакам деня си до трети петли.

Събуждам се сутрин сред земните пощи

и чакам зората във мен да светли.

 

Че хубави строфи душата ми радват.

Посрещам деня си под птиче крило.

Очите ми сутрин и слънце открадват,

че да ги разпръснат над град и селО.

 

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??