Jan 9, 2013, 11:50 AM  

* * * 

  Poetry » Love
758 0 0

Живот неземен, мрачен ден,

и сянка спуска се над мен.

Тъга на твоето лице - тъга във моето сърце.

И в миг тоз' поглед твой студен,

тъй чужд, тъй непознат за мен.

Екстаз, въодушевление, игра:

и после пак таз' самота.

 

Копнеж горещ, трепет безсилен,

и изведнът тоз' пламък силен,

изгарящ моята душа и предизвикващ съвестта.

 

Летаргия, унилост, сън...

Сълзи, апатия...

Безмилостна е таз' съдба,

в изгнание изпрати моята душа.

 

Н. Д. 2008 г.

© Надя Даскалова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??