Aug 23, 2007, 9:50 AM

* * * 

  Poetry
535 0 6
 

Изкуство е със четка и боя

да пресъздаваш всичко във картини,

да будиш възхищение у всички,

да можеш да прехласнеш дори този,

който не разбира красотата!


Изкуство е ,дори с длето

невероятни фигури да ваеш,

да можеш в тях душата да вдълбаеш,

да пресъздаваш всичката хармония,

рисувайки красиви форми от дърво...


Изкуство е със букви върху лист

душата си да можеш да разкриеш

и страстите, които те изгарят,

със думи да изпепелиш

и в чувствени балади да превърнеш!


Изкуство е със ноти на пиано

да възпяваш красотата и тъгата,

да можеш химн да сътвориш

и музиката да звучи омайно!


Изкуствата създал ги е човек,

във миг на отчаяние изпаднал

и в плен на любовта попаднал,

търсещ святото в най-дребните неща

и прекланяйки глава пред красотата...

© Илияна Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??