Dec 24, 2013, 1:58 PM

* * * 

  Poetry
437 0 0
Да бъдеш или да не бъдеш
 
Борецът на кръстопът - 
дали да бъде или да не бъде
Скован от бездушието и студа
реши във времето си да пребъде.
Отчаян и безверен, изтощен, 
от болка смазан и безсмислен,
на бездушието и суетата в плен
реши живота му да бъде смислен...
Реши да де пребори с оковите на нещастието
и да открие светлата надежда в пустошта,
която да му посочи пътя към щастието
и светлото лице на същността.
Тогава снегът в света ще се разтопи 
от слънчеви лъчи.
Тогава от щастие сърцето ще тупти.
От радост ще греят натъжените очи.

© Мариета Дечевска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??