Aug 11, 2010, 8:54 PM

* * * 

  Poetry
530 0 5

* * *

 

 

Ей, орелоракощукова, как си ти?

Ей, орелоракощурава – максимум!

Като рак те тегли все назад споменът.

В подмолите пак на чувствата – щуката.

А нагоре те разпъва – хищница – мечтата ти.

Хей, орелоракоглупава – погледни наоколо!

Хората около теб – мерцедесови!

Нямат си дори пети ахилесови.

А орлите им блестят в служби, в гербове...

Гардеробите – претъпкани и модерни са.

Изпълняват им желания – заповед на чичо-щуката.

И сполуката за тях е – да, сполуката.

Раците – деликатес във менюто им.

Днес живеят, точно днес, но – подсигурили утрето.

Хей, орелоракощукова, как си ти?

Хей, орелоракощурава! – Здрасти!

 

 

 

 

© Донка Калчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??