Преди време ти разказах една история,
за това как бяхме нахъсани да победим света!
Бяхме заедно готови да преплуваме дълбоката Река
и да прелетим над онази висока Планина!
Тогава бяхме млади, луди, изпълнени с надежда за по-добрите времена,
а какво оказа се сега, че "сега" го няма - "сега" е равно на "преди"!
Промяната за жалост не е само в това,
че не можахме да преплуваме дълбоката река
и че се блъснахме в тази висока Планина!
И блясъкът в очите, и силата в сърцето, останаха си там в "преди",
когато пред всичко бяха наште млади сърца и смелите мечти!
© Спас Спасво All rights reserved.