May 29, 2015, 12:53 AM

А аз с трева в зъбите 

  Poetry » Love
436 0 2

Избяга нощта, миришеща на сено,

на сладост на устни, шепнейки нежни думи.

Жар на обич, тежкото вино.

Несънувани сънища ме правят безумен.

 

Тревите струят роса под нозете.

Прохладно е. Такава благодат!

Кажете ми, кажете ми, кажете

има ли друго щастие, а?!

 

От крайни къщи слушам "Ку-ку-ри-гу".

Звучи отдавна звънко в тишината.

Прегърбен старец хваща нейде риба

и се любува тихо на водата.

 

А аз съм бос. Нищо де. Прохлада.

И слънцето ме гледа отвисоко.

Ти си на прага. Свежа. Толко млада.

А аз с трева в зъбите пия жадно сокове...

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • сънища недосънувани... ухаят на млада трева...
    и твоите стихове...благодат..
  • Окосени тревите в нозете спят,
    сънуват нежно полюшване,
    двама не помнят на кой са свят...
    И им се пие, и им се пуши...
Random works
: ??:??