Mar 23, 2018, 3:14 PM

... А аз ще те последвам... Боса... 

  Poetry » Other
639 5 25

И тази нощ сънят избяга
и чувам някой тихо плаче,
трепереща отвън на прага,
любов, измръзнало сираче.

Ела седни и постопли се,
от спомени ти шия дреха.
Пий топъл чай, развесели се!
И песен тиха – за утеха.

Спомни си как със тебе млади
и дръзки безобразно смели,
горяхме вещерски на клади,
със смях табутата презрели.

Аз остарях, а ти смали се.
В очите ти гори въпроса.
Уших ти дреха, наметни се,
а аз ще те последвам... Боса...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Ела, сестрице, поседни до мен.
Къде е синята пола на точки?
Придърпай си от залеза ранен,
втъкал по длани времето в чертички...
Умът запънат, дърпан от въпрос ...
  786  12 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??