Aug 25, 2017, 7:58 PM

а + х 

  Poetry » Love, Other
1951 7 12

Здравей, любов отричана, здравей!

Дошъл си да ми искаш десет лева?

Съпругата ти подличко немей,

а ти от недоимъка си гневен?!

 

Така е то – при чуждата жена

даряват ти спокойствие и радост.

Избелваш съвестта си със цена,

която ще те заведе до Ада.

 

А в Ада само феникси летят,

от чужди болки някак си родени.

Превръщат го в един прекрасен свят,

щом в него пазиш място и за мене.

 

За някои е ад, за други – рай,

едва ли има смисъл еднозначен.

В константата запазвам се докрай.

Променлива си в нашата задача.

 

© Елия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??