Jul 11, 2009, 5:08 PM

А мисля все за теб 

  Poetry
1680 0 12

А мисля все за теб. С какво - не зная -

душата ми обсеби изведнъж.

Тръгни до мен. Навън от тази стая,

тъй както първите жена и мъж,

 

да минем под заспалите дървета.

Под сенките стаени на нощта,

Да шепнем думи чакани и свети,

да чуем тъй жадувани неща.

 

Да седнем някъде на чаша вино

и виното в очите да искри.

Да бъдем пак на двадесет години -

за тебе -аз, а пък за мене - ти.

 

Нима е невъзможно и зависи

от хиляди причини наведнъж.

А мисля все за теб. За мене ти си

така отдавна чаканият мъж.

 

Гинка Гарева

© Гинка Гарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??