Oct 13, 2021, 2:12 PM

A после ще е крив... Михал 

  Poetry » Civilian
202 1 2

Подканва с гегата пастирът
и не брои, дори в егрек
и държеливи, не умират,
овцете. Дупка на геврек,

 

са обещанията празни,
геврекът им е обещан
Умник там някакъв се дразни.
Умниците са за курбан.

 

Не искал да гласува даже,
един сред всички? Прав му път!
Дори опитва да докаже,
пастир маскиран е вълкът.

 

Глупак, нещастник! Глас в пустиня.
И що не хрупа там трева?
А вотът овчи, като мине,
на кръста ще го заковат.

 

Народе, беден и измъчен,
Родината – егрек и кал!
Сега съм само аз отлъчен,
а после ще е крив... Михал.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви!
  • "Народе, беден и измъчен,
    Родината – егрек и кал!
    Сега съм само аз отлъчен,
    а после ще е крив... Михал.!
    Силен патриотичен политически стих! Вее се като знамето на свободата, която все не пристига по родните ширини поради овчедушието ни.
Random works
: ??:??