Jan 25, 2008, 5:23 PM

А смехът ми е нужен 

  Poetry » Phylosophy
1581 2 10

Ако можех да взема назаем

щипка младост, порция смях,

ако можех да се върна,

поне с десетина години назад.

Ако можех да взема

чифт неуморени криле,

да политна нагоре,

както някога като

гордо и смело орле.

Ако можех да отпия със шепи

от въздуха чист,

да ме погалят тревите

със своя ран богослов,

да повярвам в мечтите,

да повярвам, че има любов.

А смехът ми е нужен

точно днес, точно сега,

този грип не е теменужен,

пак е студ и задушлива мъгла.

© Галя Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??