А Б В
За теб, Българийо, пристигна
отгоре Свято откровение
и Константин, наречен Кирил,
бе осенен тогаз с прозрение.
И Бог очите му отвори.
Очи да виждат и четат
и АБВ и книжнината
да могат да го разберат.
Тогаз сеячите прилежно
се стегнаха за дълъг път
и семето благословено
посяха в долина и рът.
И оттогаз Светци за нас са
Кирил и братът му Методи
и АБВ и светлината
завинаги със нас ще бъде.
Благословено свято слово,
език на нашите деди,
чрез теб се раждаме отново
и звучно си като преди!
© Стойна Димова All rights reserved.
сее семената на българщината
в сърцата ни..