Тъмнина опръска светлината
заема място в мисълта.
Ще опръска ли душата
с мисли за смърта?
Скучно ли и е на самотата,
че мрачни мисли я обвиват?
Агонизира ли душата,
че мислите не я приспиват?
Може ли съзнанието да убива?
Случвало ли се е и преди?
Мрак се отразява в обектива
на самотните души.
© Мартин Стоянов All rights reserved.