Aug 14, 2007, 1:08 PM

Ах, как искам дъжд да завали 

  Poetry
950 0 11
Ах, как искам дъжд да завали!
Ах, как искам дъжд да ме заплиска!
Та сърцето ми да преболи
и в душата ми да се избистри!

В мене, като в тъмен небосклон,
мъка кървава се е събрала.
Трябва мълния - да я взвриви,
вятър-вихрогон да я разкара!

И тогаз крилатият Пегас
да ме понесе над планините.
В родния си край да кацна аз -
там, където детството ми скита.

Да обходя милите места.
Да се видя с братята си - двама.
И на камъка да поседя -
дето, как ли, ме очаква мама!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??