Jun 24, 2022, 5:37 PM

Ако аз... 

  Poetry
455 7 11

Ако аз създавах лятото,

даже без да се замисля,

щях да го започна някога

с рижаво небе по изгрев.

 

Щях да му усиля звуците –

на щурците песнопоя,

глас на кратък дъжд в капчуците,

мъркащи вълни в прибоя.

 

Щях да втрия аромата му

в дългокоса лавандула,

линиите по ръката ми -

в пътища да изпътувам.

 

И събрала в куфар себе си,

щях тъй лесно да успея,

в страст, емоции и белези,

да усещам, че живея.

 

Ако аз измислях лятото,

докато потта си бърша,

щеше да започне някога,

ала нямаше да свършва!

 

 

 

© Павлина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??