Jan 3, 2010, 8:31 PM

Ако бях... 

  Poetry » Love
1200 0 17

Ако бях... копче,

дълго щях

на ризата ти

да стоя пришито -

най-отгоре,

леко разкопчано,

за да дишаш.

 

Ако бях... петаче,

някъде на пътя

изтървано

и от теб открито,

дълго щеше

да ме пазиш –

за късмет,

в пазвата си,

до сърцето

скрито.

 

Ако бях... огледало,

дълго щеше в него

да се взираш –

до дълбока старост.

Щеше в мен

да преоткриеш

истинската

своя същност –

женственост

и зрялост.

 

Ако бях...

... но не съм.

Аз съм просто повей,

само миг,

едно докосване

и кратък сън -

красив,

до не-запомняне.

 

© Ники All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??