Jun 27, 2015, 7:10 PM

Ако ли пък не... 

  Poetry » Humour
402 0 1

АКО ЛИ ПЪК НЕ...

 

Въртят се чужди мисли из главата,

дето мисли като аз и кажа - ужким,

но каквито са, такива ги приемам,

защото с тях ще намеря истината.

 

От години, все блъскам си главата

в стени дебели и най-разнообразни,

но от много напъни, така напразни...,

с цицина се сдобих - не с истината.

 

Вече мисля: „Камбана е главата,

че аз я удрям, животът - бие я и той,

а равносметката е: удари безброй

и много болка - заради истината“.

 

До пръсване, както ми кънти главата

и тъкмо, защото мислите ги няма,

за борбата ми трябва нова програма,

ако ли пък не... Мит ще е истината!

 

 

 

© Весела Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • В днешно време истината си е мит! Я по-добре си пази главата!
    Много трудно се разбива стената!
    Всяко нещо се сдобива с дружинка.
    Иначе е нужна яка гърбинка!
    Поздравявам те за новата творба и ти
    желая да се справиш и победиш!Хубава вечер, Весела!
Random works
: ??:??