Jul 24, 2010, 10:57 PM

Ако можеше небето да говори 

  Poetry » White poetry
1039 0 2

 





Ако можеше небето да говори,
то би казало ни нечути досега неща,
земята би се отворила за неговите отговори
и би намерила най-точната за нея дума.
Ако можеше тишината да отговори,
тя би скрила се дълбоко от суета
и морето покрило би я, за да не се озори
и би удавило  болката ù само с една вълна.

Ако можеше нощта да се разтвори,
тя би приютила милостиво само съня,
разкъсала би сянката дори на дяволи
и би извила шиите на всички нищета.

Ако можеше сърцето само да се отвори,
би приело в себе си истината с нежна топлина,
би заровило в пепел ненужни спомени
и би отсяло само най-хубавото от деня.
Ако можеше звездата да повтори
пътя на една угаснала мечта,
би разтворила безкрайните простори
и би полетяла като невидима там душа.
Ако можеше, но дали става така...?

 

© Светлана Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ако можеше твоята нежност да се нарисува
    би взривила с топлината си света
    ако можеше поне да се пророкува
    всички биха дошли да я видят с доброта....
  • Магията ти потъва
    в дъждовни мечти
    от сребърни извори
    на отвъдни океани
    обгърнали
    изгубени острови
    в сърцето на
    на болката
    изтръгната
    с една целувка
    от изгаряща
    душа по неспиращи
    горещи бързеи
    отвеждащи
    диханията
    в една паднала
    звезда
    стоплена
    отново в дланта ми...
Random works
: ??:??