Jun 26, 2010, 3:05 PM

Ако с други делят радостта 

  Poetry » Phylosophy
1589 0 32

Има мигове тъмни -

в застой

е изцяло написан

денят ти.

Има други такива -

пробой

е в душата, кошмарът -

в съня ти.

 

 

Стиснал зъби в тъмата

край теб,

си замижал -

прозорецът сляп е.

Без надежда, по-черно

от креп,

ти не искаш да срещаш

небето!

 

 

А то цяло е пълно

с звезди -

тъй безбройни и много

високи.

Друг отдали от своя

светлик,

го попиват -

искри златнооки.

 

 

Тъй и хората -

в свойта тъга

са самотни -

сред тъмно живеят.

Ако с други

делят радостта,

светли песни в Живота

ще пеят.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??