Apr 24, 2024, 10:39 AM

Ако те нямаше 

  Poetry » Love
61 1 0

   

    Ако те нямаше

 

Ако те нямаше, навярно

ще те измисля с обич аз

и ще се срещна с теб случайно

във виртуален късен час.

 

Във вечер празнична, красива,

когато всички други спят,

луната пълна и безгрижна

ще ни целува в златен цвят.

 

Ще те измисля, дума няма,

ще трябва ти да се родиш –

прекрасен, в чудна рима

във стиховете ми да заблестиш.

 

Да бъдеш по-красив от всичко –

от мрака и от нежната зора!

Да гледаш чудно, романтично,

да ме докоснеш със ръка.

 

Да бъда твоя бледа сянка

и да ни свързват нощ и ден,

любов красива и безкрайна,

дошла от теб за мен….

 

Ако те нямаше, навярно

ще те измисля с обич аз

и ще се срещна с теб случайно

във виртуален късен час.

 

           Мария Мустакерска

 

 

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??