Sep 3, 2010, 8:57 PM

Ако видиш на черно клонче ябълка цъфнала... 

  Poetry » Love
846 0 3

Ако видиш на черно клонче ябълка цъфнала...

/по Снежинский /

Да те обичам е трудно. Да не обичам не мога.
Иде ми чак да си изтръгна сърцето.
С тебе живея, Болко, Тревого,
моя Мечта... Мъжът и Детето...

Да те обичам е трудно. Да не обичам е мъчно.
Очите - небе и нежните устни...
Голата истина... аз съм порочен...
Ти - ябълка свежа, крехка и вкусна...

Да те обичам е трудно. Да не обичам нямам сили.
Безумен те гледам. Неземно е страстно.
Ума запази ми, Господи, мили!
Ти - мое проклятие... Ти - мое щастие...

Да те обичам е трудно. Да не обичам съм в Ада.
От теб да избягам вече не мога.
Ти - моя любима. Ти - моя награда,
балсам за душата, Пътят към Бога...

Изпил съм си виното... а глътчица беше...
Изпих обичта си... Строших и кристала...
На черничко клонче Пролет искреше,
ябълко златна, за мен разцъфтяла...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Силно въздействаща творба.
    Поздравления!
  • "Да те обичам е трудно. Да не обичам съм в Ада." Силен стих, много харесах. Поздрав.
  • Да обичаш е трудно, да не обичаш - още по-трудно! Поздравления за хубавия стих, Зем!
Random works
: ??:??