Apr 8, 2022, 12:05 AM

Ако зная, че утре самѝн ще остана 

  Poetry
165 3 5

Ако зная, че утре самѝн ще остана

и душата ще скита по сивите друми,

ще обикна света и ще хвана Балкана,

ще засвиря словесно на фините струни.
 

Ще залюбя жена и дори да изгарям,

ще я нося в сърцето, което ще страда.

Ако любя жена, любовта ще повтарям

като нежен певец на красива естрада!
 

Ако плаче, ще бъда до нея спокоен

и на моето рамо сълзите ще падат.

Ще обичам, но зная, че тя не е моя.

Тя е просто велика, ефирна балада!
 

Ако зная, че утре самѝн ще остана,

ще целуна жената на моите думи,

след които душата – отворена рана –

ще заскита щастлива по сивите друми...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??