АКТУАЛНО
В Испания корупцията нищят -
със сделки, кражби, политици...
Сега и тука се отприщват
най-бедните да крадат жици...
Да дойдат нас да ни попитат
за данъците, за акциза,
как всеки ден се внася жито,
че българско е все във криза...
Към немско тичат и умуват -
системата била различна...
На месец двайсет дни празнуват,
на хляба мекото обичат...
Така е - шашнахме Европа
с балканския си нрав и сили.
Но лозе иска да се копа.
А дупката - да се засилиш!...
© Димитринка Калева All rights reserved.