Товар ли ти е звездната вода
от стомната на твоя брат, Аквариус?
Щом в нея ще откриваш любовта си
и капки от звездите ще разтваряш
във всичките си делнични зори.
Успял си да избягаш в свободата.
Тежи ли? Или никак не тежи?!
Щом имаш най-красивата отплата:
Да вдишваш тишината на небето,
без нищо от звука да притежаваш.
Дори и миг живот, дори сърце...
Така че и смъртта те подминава.
© Нели Дерали All rights reserved.