Sep 15, 2015, 8:45 PM  

„Алангле“ сонет (по шексПиромански) 

  Poetry
942 0 2

Аланглесонет

(по шексПиромански)

 

Усмихваш ли се?... Вече се облизваш!

Читателю, приготвям ти сонет.

Духовния ти глад за да обгрижа –

подбрах чудесен азбучен котлет.

 

Бульон езиков кипнах със подправки.

В накълцаната буквена кайма –

венеца си нароних за добавка!

И листа свих – сарма, подир сарма.

 

В главата си – дано получа стих –

оставих всичко тихо да бълбука.

Замислен – с удивление открих,

че клапана изпусна облак скука...

 

Май загорих го... Секна ти смеха!

Но има гладни – ровят из сметта.

 

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • В меню вменяемо вменили -
    Алангле“ - и Шекс-ПИР!
    французы кухню подменили
    Омар Бальзак - Steak pie!
  • Ели в прозата - пача
    тука пък -сарми.
    Вкусна ми е вечерта.
    (готвене спестих).

    Да сготвиш сонет си е истинско предизвикателство! Браво!
Random works
: ??:??