Nov 11, 2014, 9:21 PM  

Алманах Поезия - 2014 

  Poetry » Other
395 0 3

В този неподправен Алманах

виждам само стихове красиви,

но така до днес и не разбрах

същността на подтиците живи

със които пишещият брат

седнал е на листа бял да ниже

любовта си с неизбежен крах,

свечерена в работа и грижи.

Тук разбрах, че болки по света 

имало е и след нас ще има.

Ако днес те кротва вечерта

в топлото легло с жена любима,

знаеш ли разблудната съдба

в лято ли те води или зима

да те скрие сянка на дъба

или сняг – в проправена пъртина?

Води ли те тя през речен брод

в камъните обли, в пътя кривнал,

да полегнеш в скутите на слог  

песен на щурци да те приспива?

Ден по ден чета те, Алманах,

стиховете искрени, без грим и,

беден те започнах, но събрах

жътвено метафори и рими.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??