Ще сляза до залива - при аргонавтите.
Сред тях все още има недоизградени пияници.
Аз ги уча на български, поръчвам гарафите,
те – оставят въжетата и присядат – гладни и жадни.
Одисей - с две момичета - потъна нанякъде.
По брега: кръчми, таверни и удоволствия всякакви.
Няма GPS, GSM и e-mail може би няма,
а Пенелопа изпраща писмата си само по гларуси.
А те - неграмотните, кръжат в необята.
Синевата на делника избожда очите им…
За какви аргонавти говоря?
Това са мои стари приятели.
А Одисей - исках да бъда аз, но това -
вече е минало…
© Красимир Чернев All rights reserved.