Oct 30, 2012, 12:22 PM

Ами ако 

  Poetry » Civilian
705 1 4

Ами ако ненадейно падне як порой

и парламентът бъде наводнен,

какво ще правиш ти, народе мой,

от власт законодателна лишен?

 

Ами ако премиерът вземе, че реши

да заживее кротичко на село,

дали пък няма Путин да сгреши

като ни врътне кранчетата смело?

 

Ами ако от земята нефт изригне

и долари засипят ни безброй,

то Дянков чукалата ще си вдигне,

оставяйки финансите в застой?

 

Ами ако зимата окаже се пък мека

и сметките за парното се намалят,

как ще преживеем участта нелека,

че топлофикациите ни скърбят?

 

Ами ако току виж Станишев се замогне

и братята от ПЕС жестоко го сменят,

кой на отрудените люде ще помогне

пари за пенсийки да си спестят?

 

Ами ако тайфунът франкен – едикойси

вземе, че по чудо позатрие САЩ,

кой  ще разреши световните въпроси,

дълбоко бъркащи във джоба наш?

 

Изобщо отговори не намирам

и само утешава ме кубински ром,

но нямам намерение да спирам

да правя от мухата слон.

© Стефан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??