Oct 12, 2011, 6:23 PM

Ангеле! 

  Poetry » White poetry
925 0 2

~&*~

 

Лицето ти - ликът ми е...

~&*~

 

 

Не виждаш ли~*

 

Душата ми...

И ТУКА Е*

 

~*

 

Посядам на крайпътно камъче...

 

В кесийка малка семенца държа

А около мене ято Ангели~*

 

и давам всекиму по малко крехка нежност,

която става на дърво...

 

В градината ти свята - твоя...

и няма ме,

А ТУКА СЪМ СЕГА!

 

Не виждаш ли ръката ми!?

 

Рисувам пак емоции

и обагрям в цвят на раждаща се днес звезда

Лицето ти,

което Лик ми е!

 

Не виждаш ли!?~*

 

Очите ми люлеят нежно мислите...

 

Сърцето ми кристал в ръка на Ангел е...

Не виждаш ли?~*

 

 

Че днес мен тука има ме...

Но утре ще съм вече мъничка звезда,

която сред небето свято ще танцува пак със Ангели.

Които днес на ято пазят крехката ръка.

Държаща мъничка кесийка

със вълшебни семенца...

 

Не виждаш ли!?

Че огледало са очите ми,

в които губиш се...

 

От толкоз страх

нима остана време ти

за глътка жив живот...

за малко ДИШАНЕ~*

 

Тръгнал си по своя път,

но спираш днес до мойто камъче

 

и търсиш трескаво

в кесийката от плът

своето...

 

ЕДИНСТВЕНОТО СЕМЕНЦЕ,

Което е ключето към вълшебния ти свят

И ятото от любвеобилни Ангели,

 

Които бдят над чувствата ти в страх

И пазят те от прави линии,

Защото истински е лъкатушещият Път...

Из който има малки ручеи

 

и Някой е приседнал някъде

и няма никакво пресичане,

а само... преливна нежност

и споделен Вселенски дъх~*

 

~&*~ АНГЕЛЕ! ~&*~

Лицето ти - ликът ми е...

 

Не драскай с ноктите

таз жива плът...

Защото всеки белег

частица жива рана е...

А раната затваряла се с кръв...

Така един мъдрец днес казал е.~*

 

Но аз пък искам...

Да се научим

във зейналата  плът

 

по семенце Любов

със нежност да заравяме...

 

И да израства после там

поне един вековен Дъб~*

 

~&*~

 

 

Потопих четчица в боичка Нежност~*

 

Обагрени мисли от 12 октомври 2011 г

                                                       Л-Е

 

Целуван стих от

GIOVANNI MARRADI - Just for you...

 

~&*~ АНГЕЛЕ! ~&*~

П.п.

... защото сърцето ми така пожела

 

http://vbox7.com/play:118762c1a4

 

 

 

© Л-Е All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??