Aug 4, 2016, 5:41 PM

Ангелите в нощта 

  Poetry » Other
287 0 0

Посипаха се от небето

с мънички чадърчета.

Почти летяха.

Изкусно се приземиха.

Вървяха в строен ред.

В одежди бели.

Светулките им сторваха път.

Пътечки неизвестни обхождаха.

Погалиха тревичките.

Погалиха сърчицата и личицата на децата.

В неизвестна песен представиха природните си дарби.

Почиваха във странна самота.

По херувимски се прехласваха без дъх.

Денят започваше.

Беше Черешовата задушница.

 

© Симеон Пенчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??