Jan 21, 2015, 9:58 AM

Ангелско вино 

  Poetry » Odys and poems
1164 0 0

           АНГЕЛСКО ВИНО  

                                                                                                                  

Божествено, божествено е виното, което

по ангелски се пие горе във небето.

Ангелски, ангелски песни запяваме,

когато във вино душите удавяме.

 

Жена недолюбих и род не прежалих

за твоето вино, ангеле мой,

след глътката вино залюбвах Родина,

след глътката вино, Родино, бях твой!

 

Във обич се вричаме с чаша в ръцете.

Аз глътка отпивам и вече съм твой.

След глътката вино ти падам в нозете.

О, пленник съм аз, пленен съм без бой!

 

Червеното вино с земляци отпивам,

с тях глътката сладка е, сладка е, хей!

О, с песни за вино аз сладко заспивам,

и моята песен ще вятър отвей.

© Ангел Петков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??