Навънка тежка буря се задава,
светът потънал е в мрак студен
и чака края да пристъпи бавно,
и да разбие техните мечти.
Светкавици зловещи!
Раздират дръзко нощното небе.
И хора тичат, деца пищят...
че краят, бавно той настъпва.
В небето огнени кълба горят,
земята суха се пропуква,
сгради падат като дъжд...
светът усеща края си жесток.
Всеки при семейството си тича,
да останат още миг така -
да забравят разпри и неволи,
да дочакат своята съдба.
Светът се срива с всеки час
и погубва всяко зло и нищета,
за да сложи край на всичко старо
и да открие нови пътища за нас!!!
09.05.2008 година
© Радка Йорданова All rights reserved.