Jan 23, 2020, 11:55 AM

Апокалипсис 

  Poetry
493 0 0

АПОКАЛИПСИС

 

Реки със сиви, сухи дъна.
Планини - голи, зловещи скали.
Океани, запълнени с пепелта
от живот, мечти – отдавна били.

 

Няма въздух, няма озон...
Планета пустиня безкрайна.
Няма дори илюзия за дом.
Миналото е трагична тайна.

 

Това е бъдещето земно,
което в настоящето творим.
Износило себе си, непотребно
човечество - божественото руши.

 

Слагаме криле на раменете си,
към вселената да полетим,
но не виждаме по-далеч от нозете си.
И Марс някога е имала очи...

 

22 01 2019
 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??