Mar 22, 2017, 12:08 AM

Апостоле, прости! 

  Poetry » Civilian
572 2 0

Апостоле, прости!

 

Прости, Апостоле, за Свободата,

за твоите несбъднати мечти –

за Република чиста и свята!

На нас, потомците, апостоле, прости!

 

Ти на бесилото за свободата

увисна, предаден и незащитен.

Република свободна е страната,

но няма вяра в утрешния ден.

 

В Родината корупция се шири,

престъпността от ден на ден расте.

И как ли справедливост да подирим,

щом правосъдието ни е зле?

 

Народът ни свободен е, но страда.

Той страда, но безропотно мълчи.

На овцедушните това е за награда -

глад, мор, грабеж, измъчени очи.

 

А друго трябва – борба за справедливост,

срещу корупцията и престъпността.

Дай ни, Апостоле, от твоята решимост

да променим нерадостната си съдба!

                                       Януари, 2017г.

 

Марийка Събева

© Мария Събева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??