Oct 3, 2006, 12:18 PM  

Атентат 

  Poetry
451 0 3

В Италия туй стана

папата със тежка рана,

(бе прострелян за беда,

от атентатора Агджа)

легна в болнично легло...

 

Сам Агджа бе заловен –

падна той във тежък плен

и принуден бе да каже,

че “България е даже

тук замесена”, защото

веч усещаше смъртта,

да му виси край врата.

 

Супер СИСМИ “бдеше” над Агджа,

но и ЦРУ не спеше именно сега –

наброи му куп пари

за безбройните лъжи,

що изтърси пред съда,

той убиеца, Агджа.

 

- Кой обаче е Агджа?


Аз ще почна,

да описвам

мутрата порочна.

 

 

Знаем, кой е.

За сега

турчин по народност

и свиня,

“сив вълк”,

убиец стар,

неонацист

и “лош другар”.

 

И още:

“Атентаторче новоизлюпено” –

в Италия, “то” бе пробутано,

за да покаже “българска следа”

и “руска” на едно с това.

 

- Какво успя,

да свърши

в Италия

Агджа?

   

“Наклепа” пред съда социализма.

“Намаза” със окраски черни комунизма.

Антонов и Айвазов обвини,

че и Василев с тях го натопи.

Посочи “прясна българска следа”.

Мартела подкрепи го, даже с “да”

и стана той защитник на Агджа,

и пред съда, и пред света.

 

- Но, кой се крие зад Агджа?

Естествено, оказа се

американската следа –

за Вашингтон и ЦРУ,

навсякъде се веч разчу,

а “българската ни следа”,

разбра се –

е “шегата” на Агджа.


За да докаже той това,

оплете се във повече лъжи

и най-накрай Христос,

у себе си откри.

 

И ето,

всеки знай що стана:

Антонов

оправдателна присъда хвана.

Айвазов

и Василев

ги освободиха

и “мутрицата”

на Агджа “натриха”.

 

Туй нека е поука,

за всеки, що света

ще иска да пропука!


И нека всеки знае,

че на лъжата,

къси са краката!

 

Но –

винаги  накрая има,

но!


- Защо лъжата на Агджа,

бе с прекалено дълги

(до сега)

крака?

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??