Oct 4, 2018, 10:31 PM

Августовско-септемврийско обещание 

  Poetry
166 0 0

Когато от прегръдки разтопена
на август във леглото се отпусна,
по устните с упоя на бадеми
ще ме обсипват още твойте устни;

 

косите ми със мирис на коприва
по тялото ми потно ще прилепнат
и може би ще дойдат самодиви 
любовни заклинания да шепнат.

 

Молбата ми е да не бързаш още,
дори септември вече да прекрачва,
защото ми се струва - тази нощ е
съдбовно наша. И изпитвам зрачни

 

желания да те привържа с тяло
и със душата си да те наричам.
и чак до следващото ни начало
на есените ни да те обичам.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??