На този свят, горящ на вечен огън,
на този свят от дивни чудеса
на мене хич не ми е нужно много!
Аз имам нужда... от мечта!
Една мечта, която да преследвам,
едно небе - да стопля моя взор,
един завет по пътя си да следвам
и ясен и отворен кръгозор!
Добър приятел, с вярното си рамо,
с когото двамата да променим света,
тази опора ми е нужна само
напред да тръгна към великите дела!
А всичките предмети и парите -
по дяволите! Писна ми от тях!
Приключат ли ти на земята дните,
те стават пепел и излишен прах...
Нуждая се от вяра и надежда,
за да преследвам бляновете свои -
приятелството пази ме от грешки,
а целеустрема предпазва от неволи!
Едни очи, едни ръце горещи,
да литнем хванати към ясна синева...
Повярвайте, не са ми нужни вещи!
... единствено приятел и мечта!
© Любимата All rights reserved.