Аз съм
Аз съм книгите, що чета,
в светове безброй летя.
Аз съм цветята в градината на село,
с рози, маргаритки, нарциси, зюмбюли.
Аз съм музиката в мойте уши,
по всяка нота сърцето ми лети.
Аз съм котетата игриви в двора,
с любопитни очи гледащи света.
Аз съм пеперуда в син простор,
волно летя, няма ни следа от умора.
Аз съм бистрата река,
с живот, течащ във вечността.
Аз съм дневниците, събиращи спомени,
мигове незабравими.
Аз съм момиче с неугасваща душа,
нечия дъщеря, нечия радостна сълза.
Аз съм тайната любима,
музей на любовта необятима.
Всичко, що съм обичала и ще обичам,
в мен се пази,
в сърцето ми се врича.
© Ivayana Ivanova All rights reserved.