Любовта и човекът,
движеща сила, живот, страдание и болка,
истина и посока, без нея заникъде и със нея пак за там,
кой може да живее без нея, а този, който може, е беден и сам,
има ли смисъл, определено няма,
има ли страдание, голямо е, дори непоносимо,
но няма ли я, не си човек и няма да станеш.
© Кристина христова All rights reserved.