Feb 23, 2017, 11:21 AM  

Баба Дана на тавана 3 

  Poetry » Humour
2178 3 14

Тази вечер баба Дана

слезе бясна от тавана.

Хвърли празната бутилка,

грабна дълга мотовилка

вика, кълне и пустосва

и надлъж и шир кръстосва

да открие  де се крие

старият  й мъж Илия.

-  Грам ракия не остана,

а сварихме пет казана

като се роди Гергана.

Утре сватба ще захвана,

ала за резил ще стана,

в буретата на тавана

нито капка не остана.

Иде ми да го убия

този дърт смукач Илия!

В миша дупка да се скрие,

тази нощ ще го открия.

Леле, само да го хвана,

с него ще мета тавана!

Уж залоствах аз с резето,

ала старчето проклето

пак успял е  да се вмъкне,

всички тапи да измъкне,

всички бурета източил

и ракията  излочил.

С тази мотовилка яка,

ще му скърша аз гръбнака,

да се помни, да се знае,

Дана пиян мъж не трае!

© Генка Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??